homepage ab

IMPORT

EXPORT

UW PARTNER IN CONTAINERLOGISTIEK

Welkom bij AB Container Logistics, gevestigd aan de Coolhaven in Rotterdam. Met meer dan 30 jaar ervaring, treden wij graag op als afhandelingsagent van uw containers. Wij behandelen zowel import- als exportzendingen wereldwijd en nemen de douaneformaliteiten en communicatie met bijvoorbeeld rederijen of anderen voor onze rekening. U kunt zich dan gewoon op uw eigen kernactiviteiten focussen.
Bel of mail ons gerust voor meer informatie.

AB CONTAINER

31 (0) 10 257 99 81

ONZE DIENSTEN

Dankzij de jarenlange ervaring van AB Container Logistics hebben wij een grote expertise opgebouwd voor branchegerelateerde oplossingen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de onderstaande industrieen meer dan uitstekend bedienen:

ZEETRANSPORT

ZEETRANSPORT

Wij behandelen im- en export van alle typen zeecontainers van en naar alle delen van de wereld. Ook lading die speciale aandacht nodig heeft zoals gekoelde lading, Break-bulk en Out-of-gauge – behoort tot de mogelijkheden. Naast full-container afhandeling bieden wij eveneens LCL-lading en RO-RO aan.
WAREHOUSING

WAREHOUSING

• Beveiligde opslag
• Order-picking
• Cross-docking
• Trailer transport
INLAND TRANSPORT

INLAND TRANSPORT

In de loop der jaren hebben wij een uitgebreid netwerk van transportmaatschappijen opgebouwd. Dit netwerk dekt transporten van en naar Nederland en het gehele Europese vasteland. Binnen dit gebied bedienen wij alle transportmodaliteiten: dus zowel truck, spoor als binnenvaart.
DOUANEFORMALITEITEN

DOUANEFORMALITEITEN

• In- en uitklaringen
• Fiscale vertegenwoordiging
•Transitdocumenten & Entrepot-C goederen
• Advies & consulting douaneformaliteiten

BRANCHEGERELATEERDE OPLOSSINGEN

Dankzij de jarenlange ervaring van AB Container Logistics hebben wij een grote expertise opgebouwd voor branchegerelateerde oplossingen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de onderstaande industrieen meer dan uitstekend bedienen:

MEUBELEN

MEUBELEN

Een organisatie die meubelen importeert kent veelal seizoenspieken in de verkoop en daarmee uiteraard ook aan de procurementzijde. Met naar schatting een volume van 10.000 TEU aan meubelen te hebben geimporteerd kunnen wij met een gerust hart stellen thuis te zijn in deze branche: we hebben een goed netwerk, uitstekende transittijden en houden rekening met de door u gewenste afleveringstijden. Bovendien bieden wij quality control in de laadhaven en kunnen wij uw organisatie adviseren over de IPPC-richtlijnen – zoals bijvoorbeeld ‘fumigation’ – zodat uw goederen bij aankomst vlot worden afgehandeld en naar uw distributiecentrum of warehouse kunnen worden doorgevoerd.
METAALSCHROOT

METAALSCHROOT

In het vervoer van metaalschroot is het vaak belangrijk dat er een constante aanvoer is om de productie te verzekeren. Dit vraagt om een goede vervoersplanning en vervoerders met de juiste equipment. Wij beschikken over kennis van ‘vertical loading’ technieken en kunnen schroot bij uw organisatie afleveren per kipchassis, zodat de zending zo weinig mogelijk tijd verliest. Bovendien heeft u met een kipchassis geen eigen personeel nodig om de container te lossen. Daarnaast zijn er de nodige douane- en milieuformaliteiten die moeten worden afgehandeld, waaronder bijvoorbeeld de Annex VII- en conformiteitsverklaring. Wij vervoerden tot op heden bijna 1 miljoen ton staalschroot dat werd gerecycled tot hoogwaardig staal en hebben daardoor een gedegen inzicht in de specifieke issues rondom het vervoer van metaalschroot.

Ook voor advies en analyses kunt u bij AB Container Logistics terecht. Afhankelijk van uw specifieke vraag of probleem, leveren wij een branchespecifieke analyse van uw transportvolumes, -kosten of –doorlooptijden. We overleggen hierbij met uw in- of verkooporganisatie en presenteren de rapportage met aanbevelingen aan het management.

OVER ONS

AB Container Logistics is een breed-georiënteerde logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in het vervoer van containers via land- en waterverbindingen. Verder zijn wij bedreven in het verladen van goederen en vrijwel alle handelingen die komen kijken bij het transport van goederen van A naar B.

Wij hebben ruim 30 jaren ervaring in de vervoerswereld, opgedaan in de meest uiteenlopende sectoren van rederijen tot binnenvaart. Gedurende die tijd vervoerden wij de allerhande goederen, van persoonlijke huisraad tot privéjachten en van vers voedsel tot metaalschroot. Dit uit zich niet alleen in een brede kennis van wereldwijd maritiem transport maar ook in een uitstekend netwerk van logistieke partners.

Dus of het nu gaat om im- of export, douaneformaliteiten, warehousing of andere supply-chainoplossingen, AB Container Logistics behandelt uw logistieke processen snel en efficiënt zodat uw organisatie zich kan richten op haar eigen core business.

asia
already
TEU
METAALSCHROOT KG
MEUBELEN KG

INDIA

Met wekelijkse verscheping vanuit diverse ICD’s ( Jodphur, Sonipat etc) zorgen wij dat uw lading veilig en snel naar Europa wordt vervoerd. Met een eigen agent, korte communicatielijnen en een breed netwerk zijn wij in staat om u efficiënt van dienst te kunnen zijn. Vraag eens naar onze gunstige tarieven!

5042339

CONTACT

AB Containerlogistics BV
Willem Buytewechstraat 45
3024 BK Rotterdam

Algemene voorwaarden

T +31 (0) 10 257 99 81
F +31 (0) 10 257 99 84
M +31 (0) 6 81 55 35 53
info@abcontainerlogistics.nl